Subject: Permaculture Topics
Scientific Area:
Produção Agrícola e Animal
Workload:
25 Hours
Number of ECTS:
2 ECTS
Language:
Portuguese
Overall objectives:
The discipline has as fundamental orientation to demonstrate the synergies inherent to natural systems, proposing alternative paradigms and methodologies for a sustainable social environmental space occupation, as well as the exploitation of natural resources relevant in organic agricultural.
Syllabus:
Literature/Sources:
Hemenway , T. (2009). Gaia's garden: a guide to home scale permaculture . Chelsea Green Publishing.
Holmgren, D. (2002). Permaculture. Principles and Pathways beyond Sustainability. Holmgren Design Services, Hepburn, Victoria.
Mars , R. (2013). The Basics of Permaculture Design. Permanent Publications. 176pp.
Mollison , B., & Slay , R. M. (1998). Introdução à Permacultura. Brasília: MA/SDR/PNFC.
Smitham , V., & Bosco IV, G. (2012). Permaculture Design: A Step by Step.
Assesssment methods and criteria:
A avaliação será baseada na entrega de um trabalho baseado nas aulas práticas, em grupo de 2 ou 3 alunos; bem como uma avaliação teórica em Frequência.
- Avaliação do trabalho das aulas práticas, eaborado pelos alunos (40%).
- Participação relevante, individual e coletiva ao longo da disciplina, (20%).
- Avaliação em frequência dos conteudos progammáticos teóricos (40%).
- A avaliação teórica poderá ser recuperada na Época Complementar e Especial;
- A data para Entrega de todo o Material de Redação será acordada com os discentes.
Não existe nota mínima para qualquer uma das avaliações.