Subject: Permaculture Topics

Scientific Area:

Produção Agrícola e Animal

Workload:

25 Hours

Number of ECTS:

2 ECTS

Language:

Portuguese

Overall objectives:

The discipline has as fundamental orientation to demonstrate the synergies inherent to  natural systems, proposing alternative paradigms and methodologies for a sustainable social environmental space occupation, as well as the exploitation of natural resources relevant in organic  agricultural.

Syllabus:

 
 

Literature/Sources:

Hemenway , T. (2009). Gaia's garden: a guide to home scale permaculture . Chelsea Green Publishing.

Holmgren, D. (2002). Permaculture. Principles and Pathways beyond Sustainability. Holmgren Design Services, Hepburn, Victoria.

Mars , R. (2013). The Basics of Permaculture Design. Permanent Publications. 176pp.

Mollison , B., & Slay , R. M. (1998). Introdução à Permacultura. Brasília: MA/SDR/PNFC.

Smitham , V., & Bosco IV, G. (2012). Permaculture Design: A Step by Step.

Assesssment methods and criteria:

A avaliação será baseada na entrega de um trabalho baseado nas aulas práticas, em grupo de 2 ou 3 alunos; bem como uma avaliação teórica em Frequência.

  • Avaliação do trabalho das aulas práticas, eaborado pelos alunos (40%).
  • Participação relevante, individual e coletiva ao longo da disciplina, (20%).
  • Avaliação em frequência dos conteudos progammáticos teóricos (40%).
  • A avaliação teórica poderá ser recuperada na Época Complementar e Especial;
  • A data para Entrega de todo o Material de Redação será acordada com os discentes.

Não existe nota mínima para qualquer uma das avaliações.